ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1ο Συνέδριο BEEO & 20o Συνέδριο OEE & OEBE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Αριθ. Πρωτ. 727/16.01.2018)
1ο Συνέδριο της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών ορθοδοντικών (Β.Ε.Ε.Ο.) και
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.)

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συνέδριο της Βαλκανικής Εταιρείας Ορθοδοντικών και το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και την Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος (Ε.Σ.Ο.Ε.), το οποίο έλαβε χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί προσκεκλημένοι Έλληνες και Διεθνείς καταξιωμένοι ομιλητές, όπως οι S. Chausu, E. Czochrowska, L. Perillo, P. Shetye, R. Spena, A. Triaca, Θ.
Ηλιάδης, I. Ιωαννίδου-Μαραθιώτου, M.Α. Παπαδόπουλος και Δ. Χαλαζωνίτης, οι οποίοι με τις εξαιρετικές ομιλίες που παρουσίασαν, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην κατάμεστη αίθουσα. Το επιστημονικό μέρος του προγράμματος συμπλήρωσαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές G. Kjurchieva-Chuchkova, E. Nakas, A. Tuba-Altug, B. Vidovich, Ν. Γκαντίδης, Β. Ζυμπερδίκας, Ε. Κακλαμάνος, Γ. Καναβάκης, Μ. Καλαβρυτινός, Σ. Παπαγεωργίου, Ι. Σηφακάκης, Α. Τσολάκης και Α. Χατζηγιάννη. Επιπλέον, τα δυο προσυνεδριακά σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, από τους Α. Triaca με θέμα «Chinwing osteotomy as alternative to orthognathic surgery to correct skeletal deformities: A new facial concept» με την παρουσίαση πληθώρας κλινικών περιστατικών, καθώς και τον Χ. Αγγελόπουλο με θέμα «The leap from panoramic radiology
to CBCT: What are we looking? What are we gaining?» με μια ολοκληρωμένη και πολύ διδακτική παρουσίαση, εντυπωσίασαν τους συνέδρους. Επίσης, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Στρογγυλό Τραπέζι του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος στο οποίο συζητήθηκαν προτάσεις εκσυγχρονισμού του επαγγέλματος και προσέλκυσης ασθενών στο ιατρείο καθώς και η επίδραση της αρχιτεκτονικής του εσωτερικού χώρου του ορθοδοντικού ιατρείου στην ψυχολογία των ασθενών. Τέλος, παρουσιάσθηκαν 17 ελεύθερες ανακοινώσεις και 31 επιτοίχιες παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους συναδέλφους ορθοδοντικούς.

Καθώς το Συνέδριο ήταν ταυτόχρονα Βαλκανικό και Πανελλήνιο, η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου ήταν η Αγγλική, και ο αριθμός των συμμετεχόντων από την Ελλάδα, την Κύπρο
αλλά και από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων ήταν πολύ μεγάλος. Συνολικά παρακολούθησαν το συνέδριο περισσότερα από 300 άτομα, ειδικοί ορθοδοντικοί, ειδικευόμενοι, οδοντίατροι και φοιτητές οδοντιατρικής. 

Δυναμική ήταν και η παρουσία των εμπορικών εταιρειών, χορηγών και εκθετών, που υποστήριξαν οικονομικά την επιστημονική αυτή εκδήλωση. Συνολικά συμμετείχαν 17 εταιρείες του κλάδου.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου περιλάμβανε πλούσιο κοινωνικό, επιστημονικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Αρχικά, η κ. Ι. Ιωαννίδου-Μαραθιώτου με την ευκαιρία της Ίδρυσης της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών (Balkan Association of Orthodontic Specialists-B.Α.Ο.S.) και της διοργάνωσης του πρώτου Συνεδρίου της B.A.O.S. στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τα ιδρυτικά μέλη-Χώρες των Βαλκανίων που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή και στη συνέχεια τα αξιοθέατα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρχε σύνολο μουσικών οργάνων από βιολί, αρμόνιο και βιολοντσέλο για την ψυχαγωγία των παραβρισκόμενων. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επίσημων καλεσμένων του Συνεδρίου. Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ο χαιρετισμός των συνέδρων και η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Καθηγ. Μ.Α. Παπαδόπουλο. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου από τον Καθηγ. κ. Θεόδωρο Ηλιάδη με θέμα: «Smart materials in Orthodontics: a glimpse of the future» η οποία προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Ο κ. Ηλιάδης έδωσε με την ομιλία του έμφαση στις πρωτοποριακές και ολοένα εξελισσόμενες τεχνολογίες στην επιστήμη των υλικών και βιουλικών, την πιθανή μελλοντική εφαρμογή τους στην Ορθοδοντική, όσων τεχνικών ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί ή έχουν εφαρμοστεί σε άλλα επιστημονικά πεδία ή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Συνεδρίου έλαβε χώρα η απονομή των Βραβείων της Ο.Ε.Β.Ε. και συγκεκριμένα του Βραβείου «Καλύτερης Δημοσίευσης» για το έτος 2016 και του Βραβείου «Καλύτερης Επιτοίχιας Παρουσίασης» του 20ου Συνεδρίου» στους νικητές των εργασιών.

Η επιτυχής διοργάνωση του του 1ου Συνεδρίου της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών και του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος αποτέλεσε την κορυφαία ετήσια διοργάνωση στη χώρα μας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην προαγωγή της επιστήμης της Ορθοδοντικής όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και έθεσε τα θεμέλια καλής συνεργασίας των ορθοδοντικών των βαλκανικών χωρών για το παρόν και το μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στη μεγάλη επιτυχία του 1ου Συνεδρίου της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών και του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ο.Ε.Ε.
και Ο.Ε.Β.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.

 

 

Για να δείτε τις φωτογραφίες του Συνεδρίου μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://baos2017.org/congress-photographs

Κορυφή