×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2017/photosAgg

Επιστημονική ημερίδα, Χρίστος Αγγελόπουλος, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 - Φωτογραφίες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το μονοήμερο σεμινάριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.), που έλαβε χώρα στο κτίριο του Κέντρου Διάδοσης των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή των συναδέλφων ορθοδοντικών και οδοντιάτρων αλλά και των φοιτητών ήταν μεγάλη καθώς το θέμα «Το όραμα της Ορθοδοντικής περνά μέσα από τη διάγνωση» προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των ακροατών. 

Ο κ. Χρίστος Αγγελόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Εργαστηρίου Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πρώτο μέρος της παρουσίασής του ανέλυσε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της πανοραμικής εικόνας και παράλληλα προσέγγισε διαγνωστικά την πανοραμική ακτινογραφία αξιολογώντας έναν μεγάλο αριθμό πανοραμικών ακτινογραφιών. Συζητήθηκαν επίσης πιθανοί κίνδυνοι από την ακτινοβολία στα παιδιά μια και αποτελούν την πλειοψηφία των ορθοδοντικών ασθενών. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης αφορούσε την υπολογιστική τομογραφία κωνικής δέσμης, όπου παρουσιάστηκε εκτενώς η τομογραφική ανατομική της γναθοπροσωπικής περιοχής, αναλύθηκαν οι αρχές ερμηνείας της τομογραφικής εικόνας και αναγνωρίστηκαν διάφορες παθολογικές οντότητες με βάση τα ακτινολογικά τους χαρακτηριστικά με στόχο τη διάγνωση. Η παρουσίαση μιας μεγάλης ποικιλίας πανοραμικών ακτινογραφιών και τρισδιάστατων απεικονίσεων του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος ιδιαίτερων περιστατικών, έθεσε προβληματισμούς για την ενδεδειγμένη διάγνωση και κατά συνέπεια για την επιλογή του θεραπευτικού σχεδίου, αποδεικνύοντας ότι η σωστή θεραπεία εξαρτάται πρωτίστως από την αναγνώριση του προβλήματος.
Στο διάλλειμα του επιστημονικού προγράμματος υπήρχε προσφορά αφεψήματος ή καφέ, ενώ το μεσημέρι μετά το πέρας του σεμιναρίου προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες ελαφρύ γεύμα, καθώς αμέσως μετά ακολουθούσε και η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση για τα μέλη της Ο.Ε.Β.Ε. 

To Δ.Σ της Ο.Ε.Β.Ε. ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη τους, τους χορηγούς 3Μ HELLAS, AMERICAN ORTHODONTICS-Κωνσταντίνος Γ. Οικονομίδης, DENTALCOM-Γ. Παπάζογλου Α.Ε., NEWDENT I.K.E., Οδοντιατρικά Αποστολίδης Α.Ε., ROYAL ORTHODONTICS-BRITTA SCHOFFEL & ΣΙΑ Ε.Ε., UNIDENT Κωνσταντίνος Τζιβελέκας Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας TOOTHNEWS.gr για την πολύτιμη στήριξή τους.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος,

Ο Πρόεδρος 
Καθηγητής Μ. Α. Παπαδόπουλος

Η Γενική Γραμματέας

Αναπλ. Καθηγ. Ι. Ιωαννίδου- Μαραθιώτου

Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες της Επιστημονικής Ημερίδας που παρουσίασε ο Επίκ. Καθ. Χρίστος Αγγελόπουλος στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

{gallery}stories/2017/photosAgg{/gallery}

Κορυφή