18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) και την Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος (Ε.Σ.Ο.Ε.), το οποίο έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Nikopolis στη Θεσσαλονίκη από τις 4 έως 7 Δεκεμβρίου 2015.

Στο φετινό Πανελλήνιο Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί προσκεκλημένοι Έλληνες και Διεθνείς καταξιωμένοι ομιλητές, όπως ο Dr. Alessandro Mario Greco, o Prof. Mark Hans, ο Prof. Andre Horn, ο Dr. Cesare Luci, o Dr. Albino Triaca, o Prof. Abbas Zaher, ο Καθηγ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγ. Περικλής Μήτκας, οι οποίοι με τις εξαιρετικές ομιλίες που παρουσίασαν, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην κατάμεστη αίθουσα. Επιπλέον, στο προσυνεδριακό σεμινάριο ο Dr. Cesare Luci εντυπωσίασε τους συνέδρους με την παρουσίαση πληθώρας κλινικών περιστατικών που θεραπεύτηκαν με τη χρήση ορθοδοντικών μίνι-εμφυτευμάτων. Κατά τη διάρκεια του μετασυνεδριακού σεμιναρίου ο Prof. Andre Horn, υπεύθυνος του παγκοσμίου φήμης “Tweed Course” που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Tucson της Αριζόνας, ανέλυσε την τεχνική Edgewise για ύψιστη αισθητική ισορροπία και λειτουργία. Το επιστημονικό μέρος του κατευθυνόμενου προγράμματος συμπλήρωσαν ο Καθηγ. Κώστας Τσιχλάκης, ο Αναπλ. Καθηγ. Απόστολος Τσολάκης και ο Δρ. Μιχάλης Καλαβρυτινός. Επίσης, τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Στρογγυλό Τραπέζι του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος στο οποίο συζητήθηκαν τρέχοντα επαγγελματικά θέματα της ειδικότητάς μας. Τέλος, παρουσιάσθηκαν 9 ελεύθερες ανακοινώσεις και 7 επιτοίχιες παρουσιάσεις από Έλληνες και ξένους συναδέλφους ορθοδοντικούς.

Καθώς οι επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου ήταν η Ελληνική και η Αγγλική, ο αριθμός των συμμετεχόντων από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και από τις γειτονικές χώρες ήταν πολύ μεγάλος. Συνολικά παρακολούθησαν το συνέδριο περισσότερα από 180 άτομα, ειδικοί ορθοδοντικοί, ειδικευόμενοι και φοιτητές οδοντιατρικής.

Δυναμική ήταν και η παρουσία των εμπορικών εταιρειών, χορηγών και εκθετών, που υποστήριξαν οικονομικά την επιστημονική αυτή εκδήλωση. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 20 εταιρείες του κλάδου.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου περιελάμβανε πλούσιο κοινωνικό, επιστημονικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Αρχικά, η Αναπλ. Καθηγ. Ιουλία Ιωαννίδου-Μαραθιώτου με την ευκαιρία του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος παρουσίασε μία ιστορική αναδρομή της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Επίσης, με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού Η Ο.Ε.Β.Ε. πραγματοποίησε τρεις δωρεές. Μια επιστημονική δωρεά, η οποία έγινε προς το Εργαστήριο Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. για την αναγόρευση του Καθηγητή Ορθοδοντικής Thomas Rakosi σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. και δύο κοινωνικές δωρεές, οι οποίες δόθηκαν σε ιδρύματα που αφορούν παιδιά και συγκεκριμένα μία στο «Παιδικό χωρίο SOS» στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και μία στο «Παιδικό χωρίο» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Μετά την απόδοση των χρηματικών δωρεών ακολούθησε η απονομή των Βραβείων της Ο.Ε.Β.Ε. και συγκεκριμένα του Βραβείου «Καλύτερης Δημοσίευσης» για το έτος 2015 και του Βραβείου «Καλύτερης Επιτοίχιας Παρουσίασης του 18ου Συνεδρίου» στους νικητές των εργασιών Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων και εν συνεχεία του Προέδρου της Ο.Ε.Β.Ε. Καθηγ. Μόσχου Παπαδόπουλου.

Κατόπιν έγινε η επίσημη έναρξη του συνεδρίου από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Καθηγ. Περικλή Μήτκα, ο οποίος συνέχισε με την παρουσίαση της επίσημης εναρκτήριας ομιλίας με θέμα: «Μακροζωία ή Αθανασία? Το ψηφιακό μενού θα τα προσφέρει όλα» η οποία προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. έδωσε με την ομιλία του έμφαση στις πρωτοποριακές και ολοένα εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες θέτοντας προβληματισμούς για την πιθανή μελλοντική καταγραφή της σκέψης, της μνήμης, των συναισθημάτων και στιγμιότυπων της ζωής του ανθρώπου και την αναπαραγωγή αυτών μετά θάνατον στους απογόνους σε συνθήκες «αθανασίας».

Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στη χώρα μας που προάγει την επιστήμη της Ορθοδοντικής συντελώντας στην αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών προς τον ασθενή.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στη μεγάλη επιτυχία του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ο.Ε.Ε. και Ο.Ε.Β.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.

 

 

Μπορείτε να δείτε εδώ τις φωτογραφίες του Συνεδρίου.

Κορυφή