Μονοήμερο Σεμινάριο, Μ.Α. Παπαδόπουλος, Θεσσαλονίκη, Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Μονοήμερο Σεμινάριο

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.
Το σεμινάριο, με θέμα
Η συσκευή amda® (advanced molar distalization appliance): Μια νέα μέθοδος για τη θεραπεία συγκλεισιακών προβλημάτων Τάξης II 
θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, με ομιλητή τον Καθηγητή Μόσχο Α. Παπαδόπουλο.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

 

Teliko Banner istoselidas Medium 01

Η συσκευή amda® (advanced molar distalization appliance):
Μια νέα μέθοδος για τη θεραπεία συγκλεισιακών προβλημάτων Τάξης II

Καθ. Μόσχος Α. Παπαδόπουλος

Η ορθοδοντική θεραπεία ασθενών με συγκλεισιακά προβλήματα Τάξης ΙΙ, οι οποίοι παρουσιάζουν ανεπαρκή συμμόρφωση με τις συμβατικές μεθόδους, πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν θεραπευτικές προσεγγίσεις με μειωμένες απαιτήσεις συνεργασίας, ωστόσο συνοδεύονται με μια σειρά ανεπιθύμητων παρενεργειών, οι οποίες μειώνουν την κλινική τους αποτελεσματικότητα. Τα μίνι-εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινές συσκευές στήριξης (temporary anchorage devices, TADs) για την ενίσχυση της στήριξης. Όταν αυτά χρησιμοποιούνται κατάλληλα τότε μπορούν να αντισταθμίσουν αυτά τα προβλήματα.
Σε αυτό το σεμινάριο παρουσιάζονται οι εμβιομηχανικές αρχές της άπω μετακίνησης των γομφίων και εξετάζεται μέσω κλινικών παραδειγμάτων η λογική της χρήσης των μίνι-εμφυτευμάτων σαν προσωρινές συσκευές στήριξης (TADs) για την αντιμετώπιση και θεραπεία των συγκλεισιακών προβλημάτων Τάξης ΙΙ που οφείλονται στο άνω οδοντικό τόξο.
Ιδιαίτερα όμως, αυτό το σεμινάριο καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα ενός συστήματος άπω μετακίνησης γομφίων που υποστηρίζεται από μίνι-εμφυτεύματα, το amda®, το οποίο εκμεταλλεύεται τη σταθερή/σκελετική στήριξη όχι μόνο για να μετακινήσει τους γομφίους προς τα άπω, αλλά και τα πρόσθια δόντια, παρέχοντας κατ' αυτόν τον τρόπο μια αόρατη, εύκολη και αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση για την ολοκληρωμένη ορθοδοντική αντιμετώπιση ασθενών με συγκλεισιακά προβλήματα Τάξης ΙΙ, η οποία δεν απαιτεί τη συνεργασία των ασθενών και βοηθά στη αποφυγή διενέργειας εξαγωγών.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητηθούν οι εμβιομηχανικές αρχές, η κλινική χρήση και η αποτελεσματικότητα, καθώς και τα πλεονεκτήματα και οι πιθανές επιπλοκές της παρουσιαζόμενης θεραπευτικής προσέγγισης.

 

ΜΟΣΧΟΣ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Καθηγητής & Διευθυντής
Εργαστήριο Ορθοδοντικής, Τμήμα Οδοντιατρικής, Α.Π.Θ.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Βαλκανικής Εταιρείας Ειδικών Ορθοδοντικών και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και Επίτιμος Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού "Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση". Επίσης διετέλεσε ή διατελεί Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής σε 19 και κριτής σε 40 ορθοδοντικά, οδοντιατρικά και ιατρικά επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος σε περισσότερες από 20 ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές οργανώσεις.
Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων την τιμητική διάκριση "Έπαθλο Αποβλέποντος εις την Προώθησιν της Ελληνικής Ορθοδοντικής" από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1993), το "Ετήσιο Επιστημονικό Βραβείο" από την Εταιρεία Γερμανών Πλαστικών Χειρουργών (2004), το "Joseph E. Johnson Clinical Award” από την Αμερικανική Εταιρεία Ορθοδοντικών (2009) το "David L. Turpin Award for Evidence-Based Research” από το περιοδικό American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics (2013), το "Align Research Award” από την εταιρεία Align (2013) και το βραβείο "Ιωάννης Μαργέλος” από την Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία (2013).
Τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της "ορθοδοντικής θεραπείας σε ασθενείς χωρίς συνεργασία", της "χρήσης των μίνι-εμφυτευμάτων στην ορθοδοντική" και της "ορθοδοντικής βασισμένης στην τεκμηρίωση". Το συγγραφικό έργο του κ. Μ. Α. Παπαδόπουλου είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τα βιβλία "Orthodontic treatment for the Class II non-compliant patient: Current principles and techniques", "Skeletal anchorage in orthodontic treatment of Class II malocclusion", και "Χειλεο-γναθο-υπερωιοσχιστίες: Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετωπιση", περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και κεφάλαια βιβλίων. Τέλος ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 330 διαλέξεις, σεμινάρια και ανακοινώσεις σε όλο τον κόσμο.

 

 

ΧΟΡΗΓΟΣ

Dental Link Ε.Π.Ε.
58 Menandrou Street, 10432 Athens, Greece
tel. +30 210 5248309 / fax.: +30 210 5242562
e-mail: dentallink.stefa@gmail.com
Web: www.dentallink.gr 

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

09:00-09.30 Εγγραφές

09:30-11:30 Μέρος Ι
Βασικές αρχές της άπω μετακίνησης και της σκελετικής στήριξης
Η θεραπεία της Τάξης ΙΙ με τη συσκευή amda®

11:30-12:00 Διάλειμμα - Καφές

12:00-14:00 Μέρος ΙΙ
Κλινική χρήση της συσκευής amda®
Παρουσίαση κλινικών περιστατικών που θεραπεύθηκαν με τη συσκευή amda®

14:00-14:30 Γενική Συνέλευση & Εκλογές Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ξενοδοχείο Mediterranean Palace

Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου
54626 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2311-240400, Fax: 2310-552622
med@theluxuryhotels.gr
mediterranean-palace.gr
POSIDONA Conference Hall

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέλη Ο.Ε.Β.Ε.            0€
Mη Μέλη Ο.Ε.Β.Ε. *   30€
Φοιτητές                    0€

* Οι Ορθοδοντικοί που δεν είναι μέλη της Ο.Ε.Β.Ε. μπορούν με την καταβολή 50€ να εγγραφούν ως μέλη της Εταιρείας για το 2018 και να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ΔΩΡΕΑΝ.

Για την συμμετοχή σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προεγγραφή σας μέχρι τις 2 Μαρτίου 2018.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 2 Μαρτίου 2018 στο λογαριασμό της Ο.Ε.Β.Ε.:
Τράπεζα Πειραιώς BIC: PIRBGRAA
IBAN: GR93 0172 2270 0052 2706 3519 751
Το αντίστοιχο αποδεικτικό της κατάθεσης θα πρέπει να σταλεί στα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε. με e-mail ή fax.

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν 4 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Κορυφή